Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Budynek banku powinien wzbudzać zaufanie i dawać poczucie bezpieczeństwa. Tak uznali projektanci z pracowni Massimo Mariani Architetto, tworząc wizję siedziby Bank of Pisa we włoskim mieście.

 

Otwarty na otoczenie

Stalowy bank został zaprojektowany tak, aby poprawiać jakość przestrzeni. Choć służy głównie pracownikom banku został otoczony placem – przestrzenią publiczną, ma też przeszklony parter, aby budowla nie wydawała się zbyt posępna i zamknięta na otoczenie. Wiele uwagi poświęcono także temu, by budynek był przyjazny środowisku.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

.BIG – zielony biurowiec
.BIG – zielony biurowiec

.BIG – to nazwa nowego obiektu biurowego, który powstał w Krakowie przy ulicy Kapelanka, która w ost ...

Naked House – projekt domu pracowni MAZM
Naked House – projekt domu pracowni MAZM

Naked House – projekt domu jednorodzinnego pracowni MAZM powstał dla rodziny z dziećmi. Wydawać by s ...

Unikato – lekarstwo dla miasta
Unikato – lekarstwo dla miasta

Unikato – to realizacja architektoniczna wyjątkowa z wielu powodów. Budżet tej inwestycji był ekstre ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera