Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W miejscowości Faenza we Włoszech stanął biurowiec, którego projektanci z jednej bryle chcieli połączyć formy pasujące do otoczenia z nowoczesnością, wygodę użytkowników z rozwiązaniami symbolizującymi solidność rezydującej tu firmy. Jaki znaleźli na sto sposób?

 

Dla inżynierów

Biurowiec w miejscowości Faenza we Włoszech powstał na potrzeby firmy Bentini, zajmującej się inżynierią i projektowaniem konstrukcyjnym. Budynek miał pomieścić nie tylko przestrzeń dla pracowników, ale także archiwum i magazyn. Ponadto inwestor chciał, by nowy gmach korespondował z otoczeniem, ale jednocześnie wyróżniał się formą kojarzącą się z branżą, w jakiej działa najemca.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Galeria Młociny – rekreacja, nie zakupy
Galeria Młociny – rekreacja, nie zakupy

Od czasu, gdy coraz więcej zakupów robimy w internecie, stacjonarne centra handlowe musiały zacząć s ...

Webinarium Libet: Mała architektura w ogrodzie – funkcjonalne strefy z betonowych elementów
Webinarium Libet: Mała architektura w ogrodzie – funkcjonalne strefy z betonowych elementów

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Webinarium Semmelrock: Łatwe i szybkie projektowanie nawierzchni twardych w programie Vectorworks
Webinarium Semmelrock: Łatwe i szybkie projektowanie nawierzchni twardych w programie Vectorworks

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera