Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W miejscowości Faenza we Włoszech stanął biurowiec, którego projektanci z jednej bryle chcieli połączyć formy pasujące do otoczenia z nowoczesnością, wygodę użytkowników z rozwiązaniami symbolizującymi solidność rezydującej tu firmy. Jaki znaleźli na sto sposób?

 

Dwa skrzydła

Projekt biurowca opracowała pracownia Piuarch. Architekci rozbili go na dwie części, w jednej, ukrytej z tyłu, lokując archiwum i przestrzenie magazynowe, w drugiej – bardziej reprezentacyjnej, stojącej wzdłuż ulicy umieszczając biura. Najwyższe piętro tej części budynku przeznaczono na konferencje i duże spotkania.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera