Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Centrum lokalnej społeczności, czyli w pewnym uproszczeniu mówiąc osiedlowy dom kultury – to budynek, który powstał w Dalfsen w Holandii. Realizacja pracowni MoederscheimMoonen architects i Spring Architecten to dowód, że niewielki prowincjonalny obiekt także może mieć ciekawą formę architektoniczną.

 

Elastyczna przestrzeń

Sami architekci przyznają, że kluczowym zadaniem było połączenie wszystkich – zróżnicowanych przecież – funkcji, opracowanie przestrzeni elastycznej, wygodnej, dostępnej. Na przykład, aby zminimalizować liczbę długich korytarzy, architekci umieścili bibliotekę w samym środku budynku – stała się ona przestrzenią łączącą kilka różnych pomieszczeń, miejscem przechodnim, ale jednocześnie centralnym.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły projekt wśród biurowców
Niezwykły projekt wśród biurowców

Kilka tygodni temu została podpisana umowa na realizację projektu architektonicznego amfiteatru, któ ...

Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben
Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben

W odpowiedzi na rosnące oczekiwania architektów i inwestorów, którzy poszukują do swoich projektów u ...

Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego
Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego

Znana polska pracownia Kuryłowicz&Associates znalazła się w finale międzynarodowego, prestiżowego ko ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera