Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Narożny dom z cegły, stojący w peryferyjnej dzielnicy Brukseli, Schaarbeek, dzieło pracowni MS-A oraz V+ zdobyło niedawno nominację w konkursie Mies van der Rohe Award 2017. ze względu na użyty do budowy materiał gmach dostrzeżony został także w konkursie Brick Award.

 

Na cztery strony

Projektując narożny dom na niewielkiej działce architekci z biur MS-A oraz V+ musieli bardzo starannie rozplanować układ wnętrz, aby maksymalnie wykorzystać daną im pod zabudowę przestrzeń. W budynku znalazło się pięć mieszkań, każde wygodne i pełne światła, wpadającego przez duże okna. Choć dom stanął przy hałaśliwy skrzyżowaniu i z fasadą skierowaną na północ, dzięki wyposażeniu każdego z mieszkań w okna, wychodzące na cztery różne strony świata lokalizacja przestała być aż tak uciążliwa.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego
Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego

Znana polska pracownia Kuryłowicz&Associates znalazła się w finale międzynarodowego, prestiżowego ko ...

Webinarium Libet: Ekologia w dobrym stylu – nawierzchnie w zgodzie z naturą
Webinarium Libet: Ekologia w dobrym stylu – nawierzchnie w zgodzie z naturą

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Bookworm Cabin – dom do czytania
Bookworm Cabin – dom do czytania

Bookworm Cabin – to niezwykłe przedsięwzięcie, wymyślone przez Bartka Kraciuka i Martę Puchalską-Kra ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera