Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pracownia NAP architects stworzył projekt kaplicy, która stanęła na leśnym terenie przylegającym do cmentarza w japońskiej miejscowości Sayama. Wykonana z drewna i aluminium budowla została dosłownie wkomponowana pomiędzy drzewa.

 

Trudne otoczenie

NAP architects zaprojektowali kaplicę dla cmentarza Sayama. Była potrzebna, bo okolica miejsca pochówku była wyjątkowo nieprzyjazna potrzebującym czasami wyciszenia, skupienia ludziom. Tuż obok cmentarza biegnie hałaśliwa szosa, nie ma tu miejsca dla pieszych, nie ma miejsca sprzyjającego refleksji, której niektórzy potrzebują po pochowaniu bliskich.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Rezydencja w kanionie
Rezydencja w kanionie

Projekt architektoniczny domu jednorodzinnego wśród skał kanionu w stanie Utah opracowało biuro Spar ...

Webinarium Grohe: Nie daj się nabić w butelkę
Webinarium Grohe: Nie daj się nabić w butelkę

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, projektantów wnętrz, studentów, wykonawców i wszy ...

Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju
Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera