Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wygodny wypoczynek w przestrzeni publicznej

 

Czas czytania: ~1 min


Wypoczynkowy skwer dla mieszkańców w Karczewie zaprojektowany przez OPEN the GREEN

 

PtZlemZnptNwayb0Tc15kL9yCrNfS5avh4JmeuX5TmmqtqWlKEIB5MaJcvdM_skwer-odpoczynek1.jpg

Jak stworzyć wygodną przestrzeń publiczną? Przykładem jest miejscowość Korczew. Powstały skwer to miejsce do wypoczynku i rekreacji służące zarówno mieszkańcom jak i turystom odwiedzającym miasto.

mzCRQiCZwxuFm28XtcvRYdFDm0Qli43phqCtvLarJpK2veG5xVcskcXfvzaZ_skwer-odpoczynek2.jpg

Projekt zagospodarowania przestrzeni publicznej powstał w latach 2013-2014. Realizację ukończono w 2014 roku z inicjatywy Gminy Korczew. Skwer to pomysł pracowni OPEN the GREEN. Powierzchnia użytkowa wynosi 2906 m2.

Zobacz przestrzeń publiczną


Podepnij swój artykuł

tagi

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera