Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Dużo światła

 

Czas czytania: ~1 min


BzSZzjFUCq2V2npSJy37WMTYGiPNisFG2Ybd2egwHXD3UvMBl4aab5Q3gI7N_wiecej-swiatla123.jpg

Zagrzebane w ziemi wokół dawej powozowni, która została przekształcona w nową przestrzeń wejściową, muzeum Drent w Assen zdobyło nagrodę dla najlepszej, ubiegłorocznej realizacji wnętrzarskiej w Holandii.

vcrbVCq2WkvHoMZqUNL9kBnAsnc0J6bExYTv9Siqc2W3EdzBENycP5npvDci_wiecej-swiatla0.jpg

Podstawą realizacji jest konkurs wygrany przez Ericka van Egeraata. Jurorów przekonała wizja wykorzystania rozszerzenia muzeum jako sposobu na integrację muzeum z miastem. Jego nową tożsamość stworzyła zbalansowana gra pomiędzy budynkiem, a krajobrazem i wodą.

Zobacz więcej


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera