Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze - wariacja na temat kształtu

 

Czas czytania: ~1 min


CQ7uJXGagXMiOfEIPYwBLoYvz3k1mmJvpsYM28RM2HsHFiZ175dmyDr4qsrs_headquarters-0.JPG

HEADQUARTERS STORE zaprojektowany przez młodą, prężnie działającą pracownię BudCud na parterze zabytkowej kamienicy we Wrocławiu to abstrakcyjna wariacja na temat kształtu wnętrza zastanego przez projektantów.

9WtpnEHFnLqBbglD54K3HxAHtvEtCuLR5E0yPX8IcchLZ4YZmxBNcBX3Focs_headquarters-1.JPG

Istniejące wnętrze zainspirowało projektantów Agatę Woźniczkę oraz Mateusza Adamczyka do stworzenia abstrakcyjnego krajobrazu opartego na łukach i bramach z rur stalowych uzupełnionych taflami szkła. Mają one stanowić interpretację konturów sklepień oraz definiować kształt podstawowego wieszaka na ubrania, w którym powtórzono motyw łuku.

Zobacz wnętrze sklepu


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Nietypowe bloki dla Rzeszowa
Nietypowe bloki dla Rzeszowa

U stóp wzgórz w dzielnicy Zalesie w Rzeszowie znajduje się niska, głównie jednorodzinna zabudowa. W ...

Drewniana bryła wśród drzew
Drewniana bryła wśród drzew

Na szczycie stacji narciarskiej Słotwiny Arena (896 m n.p.m) wśród lasów pasma Jaworzyny Krynickiej ...

Capsulo – betonowa poduszka
Capsulo – betonowa poduszka

Capsulo – taką nazwę nosi zakład produkcji kawy, zlokalizowany na obrzeżach Tbilisi w Gruzji. Bardzo ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera