Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Projekt wnętrza sklepu - elegancko i stylowo

 

Czas czytania: ~1 min


Wnętrze w stylu galmour – concept store Potis&Verso

 

aN9ZumERxWyeYC35iPfZJ1b14WhP5KvgE4BvahChLm1EyYJTpzF9ArlDoJ3o_patis-nero1.jpg

Pierwszy zrealizowany concept store Potis&Verso to wynik współpracy tej polskiej marki odzieżowej z Forbis Group oferującą usługi projektowe związane z powierzchniami komercyjnymi. Lokal znajduje się w warszawskiej galerii Plac Unii City Shopping.

Inspiracją dla zaprojektowania sklepów Potis&Verso była filozofia marki i jej klientki – nowoczesne kobiety ceniące dobry styl, jakość i ponadczasową elegancję. Głównym założeniem było zaś stworzenie jasnej, otwartej przestrzeni, która będzie tłem dla prezentowanych produktów.

sh4192u9tuWzZDXPRlSKWykeBSS4pu2W3x1WFehGVjVjskTSqWJ7PYqRfHUL_patis-nero2.jpg

Wybrano złamaną biel, która stała się bazą dla lekkich mebli. Dla ocieplenia wnętrza i podkreślenia klasycznego charakteru wprowadzono drewno w posadzce. Mocnym elementem tego wnętrza jest również sufit. Zastosowano na nim trzy barwy – złamaną biel, beż i ciemny brąz we wnękach.

Dopełnieniem wnętrza stały się tkaniny w odcieniach kawy z mlekiem zastosowane w przymierzalni czy na fotelach oraz bardzo miękka srebrzysta wykładzina położona w przymierzalni. Przestrzeń w butiku została podzielona rozsądnie i klarownie na część sprzedażową, przymierzalnie z dość dużą poczekalnią oraz zaplecze.

Zobacz wnętrze w stylu galmour


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Apartamenty Niemcewicza 17 – nowa realizacja architektoniczna JEMS
Apartamenty Niemcewicza 17 – nowa realizacja architektoniczna JEMS

Na Starej Ochocie, w otoczeniu przedwojennej zabudowy mieszkaniowej dwa lata temu powstała nowa real ...

Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa
Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa

V Liceum Ogólnokształcące we Wrocławiu – to realizacja architektoniczna warta uwagi z wielu powodów. ...

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera