Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Szkło we wnętrzu

 

Czas czytania: ~1 min


Aranżacja wnętrz centrum medycznego

 

UzBPAjKzayZl6kO16kQC6JDKXHWOmvL6Gt55siLqnJL0X6lsE7khEwqlqV8R_medical-centre-w-san-sebastian1.jpg

Jak wpuścić więcej światła dziennego do wnętrza? Architekci z pracowni Sendagroup Medical Centre w San Sebastian – Pauzarq arquitectos – poradzili sobie z tym problemem używając szkła kanałowego.

UHyONyOzwjbRBCbLgjjI0TzFZrXrpINsFqOnzs329UXycyayc4gLwEMosMcJ_medical-centre-w-san-sebastian2.jpg

Funkcjonalność i oryginalny styl to dwa elementy które wyróżniały ten projekt wnętrza od innych tego typu.

Aranżacja wnętrza kliniki znajdują się w wielokondygnacyjnym biurowcu. Powierzchnia centrum zajmuje tylko część piętra. Dlatego zastosowano dwa rodzaje ścian działowych – ściany pełne wykończone czarnym marmurem z lokalnego kamieniołomu oraz ściany ze szkła kanałowego i widocznych drewnianych profili.

Zobacz centrum medyczne


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Heinle, Wisher und Partner Architekci projektują w Krakowie
Heinle, Wisher und Partner Architekci projektują w Krakowie

Dziś każde miasto chce mieć swoje centrum nauki – placówki takie są bowiem niezwykle atrakcyjnymi ob ...

Projekt zielonej biblioteki
Projekt zielonej biblioteki

Projekt zielonej biblioteki sami architekci nazwali „Zielonym statkiem kosmicznym” - co od razu suge ...

Dom jednorodzinny w nowym wydaniu
Dom jednorodzinny w nowym wydaniu

Polskie miasta i wsie pełne są domów jednorodzinnych sprzed 30, 40, 50 lat. Zwykle nie są to wysokie ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera