Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Aranżacja mieszkania - lustrzany sufit

 

Czas czytania: ~1 min


Projektując apartament w wieżowcu na południu Tel Awiwu, architekci ze studia Paritziki & Liani Architects za główny cel postawili sobie wciągnięcie do jego wnętrza otaczającego miasta

 

dbM7bfi1BUM6NBIdcUGJPRAbD3BemjpLNrRiIliVI1Gg6k3ANWRsM5mStvuy_4fffd3da721c8-2.jpg

Architekci ze studia Paritziki & Liani Architects zaprojektowali aranżację mieszkania w wieżowcu na południu Tel Awiwu. Głównym założeniem projektu było wpuszczenie do środa widoku otaczającego miasta przy użyciu lustrzanej powierzchni sufitu.

PaBcOCvdIeiKuBKC86TKrANwnc0u4VkI5Bx6oOYJFHSVNG6LWIYW0DXJlWlI_4fffd4ec3d391-r1t-7.jpg

Mieszkanie R1T Flat znajduje się na 25 piętrze wieżowca, a z jego okien wychodzących na południe i zachód roztacza się widok na Tel Awiw i port w Jaffie oddalony zaledwie o kilka kilometrów. Mieszkanie o planie litery L podzielone jest na strefę dzienną z dużym salonem, kuchnią i jadalnią oraz część nocną.

Zobacz mieszkanie w Tel Awiwie


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera