Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Potężny magazyn, wzniesiony w dokach w Kolonii w XIX wieku niedawno zamienił się z elegancki apartamentowiec z częścią biurową. Przebudowę zaprojektowała pracownia JSWD Architekten.

 

Osobno stare i nowe

Architekci z JSWD Architekten na zabytkowe przyziemie budynku postawili sześciokondygnacyjny szklany kubik. Dzięki dużym przeszkleniom nadbudowy łatwo rozwiązano kwestię doświetlenia wnętrz, a użycie zupełnie innego materiału pozwoliło widocznie odróżnić część zabytkową i nową, co było zamiarem architektów.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Drewniana bryła wśród drzew
Drewniana bryła wśród drzew

Na szczycie stacji narciarskiej Słotwiny Arena (896 m n.p.m) wśród lasów pasma Jaworzyny Krynickiej ...

Capsulo – betonowa poduszka
Capsulo – betonowa poduszka

Capsulo – taką nazwę nosi zakład produkcji kawy, zlokalizowany na obrzeżach Tbilisi w Gruzji. Bardzo ...

Rewitalizacja zabytku z korzyścią dla ludzi
Rewitalizacja zabytku z korzyścią dla ludzi

Wśród projektów architektonicznych nominowanych w konkursie na Najlepszą Przestrzeń Publiczną Wojew ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera