Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Zabudowa terenów nadmorskich w Belgii obwarowana jest wieloma przepisami i ograniczeniami. Pracownia Dierendonckblancke Architects podeszła do nich bardzo twórczo.

 

Szary i rudy

Taras i ogród znalazły się od strony podwórka; od ulicy budynki wpisano w istniejącą pierzeję, dopasowując ich kształt i podziały do sąsiadującej zabudowy. Zróżnicowano je także kolorystyczne – niektóre segmenty wykończono szarą, inne rdzawą cegłą. Foto: Kristien Daem, www.dierendonckblancke.eu

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom dopasowany od 3XB Architekci
Dom dopasowany od 3XB Architekci

Prywatny inwestor, zwracając się do pracowni 3XB Architekci Filipa Banacha z prośbą o projekt archit ...

Wieża kontroli lotów – odwrócony stożek
Wieża kontroli lotów – odwrócony stożek

Wieża kontroli ruchu lotniczego, zbudowana w ubiegłym roku na lotnisku Katowice-Pyrzowice, jest jedn ...

Jacek Lenart laureatem Honorowej Nagrody SARP 2019
Jacek Lenart laureatem Honorowej Nagrody SARP 2019

Jacek Lenart został kolejnym laureatem Honorowej Nagrody SARP. Przyznawana od 1966 roku decyzją złoż ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera