Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Dom, zbudowany 4 lata temu w Szwajcarii, opiera się na dwóch typologiach, najbardziej charakterystycznych dla budownictwa willowego. A jednocześnie jest bardzo oryginalny.

 

Porządek we wnętrzu

Wnętrze willi podzielono na cztery pomieszczenia, z których wydzielono strefę „mokrą” (łazienki) oraz kuchenną. Dzięki odseparowaniu od siebie pomieszczeń „komunalnych”, reszta domu mogła być zaplanowana bardzo elastycznie, z naciskiem na uzyskanie maksymalnie otwartej przestrzeni. Foto: Yves André, www.bauzeit.ch

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera