Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W stolicy Słowenii powstała hala do treningów gimnastyki artystycznej, opakowana w wykonany ze stalowej siatki „koszyk”.

 

Światło dla sportowców

Pod tą „maską” budynek jest przeszklony, a więc przez otwory w siatce do środka wpada mnóstwo światła. I to był główny zamysł architektów – aby cały budynek maksymalnie doświetlić światłem słonecznym, w końcu żyje on cały dzień, bo treningi trwają od rana. Foto: www.archinnovations.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom dopasowany od 3XB Architekci
Dom dopasowany od 3XB Architekci

Prywatny inwestor, zwracając się do pracowni 3XB Architekci Filipa Banacha z prośbą o projekt archit ...

Wieża kontroli lotów – odwrócony stożek
Wieża kontroli lotów – odwrócony stożek

Wieża kontroli ruchu lotniczego, zbudowana w ubiegłym roku na lotnisku Katowice-Pyrzowice, jest jedn ...

Jacek Lenart laureatem Honorowej Nagrody SARP 2019
Jacek Lenart laureatem Honorowej Nagrody SARP 2019

Jacek Lenart został kolejnym laureatem Honorowej Nagrody SARP. Przyznawana od 1966 roku decyzją złoż ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera