Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


We włoskim Bolzano firma Salewa wybudowała swoją siedzibę. To szklany biurowiec, który nie jest jednak do końca typowy.

 

Jak skała

Aby móc wypełnić cały ten nietypowy zestaw zadań, budynek wzniesiono na obrzeżach miasta, wśród górzystego krajobrazu, ale zarazem przy trasie szybkiego ruchu. Architekci postanowili skomponować gmach tak, by maksymalnie dopasować go do otoczenia. Można wręcz powiedzieć, że siedziba firmy Salewa do złudzenia przypomina skaliste wzgórze.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Casa Bruma – dom z betonu
Casa Bruma – dom z betonu

Meksykańska architektka, Fernanda Canales, we współpracy z Claudią Rodríguez stworzyła projekt archi ...

Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania
Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera