Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W Norwegii stanęła niezwykła konstrukcja, będąca połączeniem pracy architekta, Petera Zumthora i zmarłej przed rokiem rzeźbiarki, Louise Bourgeois.

 

Podłużny budynek

Pomnik – to dwa, ulokowane obok siebie obiekty. Pierwszy, mieszczący centrum informacyjne (czyli pozwalający się dowiedzieć wszystkiego o straszliwych zdarzeniach z XVII wieku), ma 125 metrów długości i składa się z lekkiego, drewnianego stelaża, którym obudowano wąski, długi „pokój”, wypełniony tablicami informacyjnymi i zdjęciami archiwalnymi.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt polskiej wystawy na Biennale Architektury w Wenecji
Projekt polskiej wystawy na Biennale Architektury w Wenecji

Międzynarodowa Wystawa Architektury, zwana potocznie Biennale Architektury w Wenecji – to najważniej ...

Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju
Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków
VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera