Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Restauracja, którą w górach Tianmen zaprojektował Liu Chongxiao składa się ze stali, drewna i szkła, ale przede wszystkim z trójkątów.

 

Kontakt z naturą

Poza schodami, wiodącymi z góry, restauracja ma też schody na dół, prowadzące na kamienisty brzeg rzeki. Tym samym jej ukośne elewacje, dynamiczna sylwetka, a nawet pasiaste ściany mogą być dla gości swoistym wprowadzeniem do kontaktu z rwącą rzeką wśród wysokich gór. Foto: dezeen.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera