Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pracownia LEVS Architecten właśnie zakończyła proces modernizacji starego, krytego strzechą wiejskiego domu. Przy zachowaniu charakteru budynku zamieniono go na nowoczesne i wygodne miejsce do mieszkania.

 

Zachować klimat

Ceglany, kryty strzechą dom ma parter oraz użytkowe poddasze. Architekci, którzy przystąpili do modernizacji domu chcieli zachować jak najwięcej elementów dotychczasowej bryły, łącznie z dziś rzadko widywanym pokryciem dachu. Dom został przerobiony na mieszkanie dla 20 osób, które mają na koncie leczenie psychiatryczne. Tu mają mieć możliwość nauczenia się życia poza zakładem.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa
Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa

Wieża ciśnień w Ciechanowie – to jeden z najbardziej znanych obiektów architektonicznych w tym mieśc ...

Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie
Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie

Pracownia Nizio Design International Mirosława Nizio, we współpracy z ukraińskim biurem Project Sys ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera