Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Jak wyjęty z innej epoki, skromny, a zarazem elegancki, wręcz monumentalny jest biurowiec firmy Skellefteå Kraft, zbudowany dwa lata temu w mieście Skellefteå.

 

Chłód i surowość

Wnętrze biurowca jest uporządkowane i chłodne, wręcz monumentalne. Wokół wysokiego holu ciągną się w górę galerie poszczególnych kondygnacji – wszystkie wykonane z surowego betonu, ale wykończone jasnym drewnem. Brak jakichkolwiek detali, kolorystycznych czy fakturowych „urozmaiceń” nadaje tej przestrzeni wręcz odrealniony charakter.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt domu atrialnego pracowni maxberg
Projekt domu atrialnego pracowni maxberg

Projekt architektoniczny domu atrialnego, położonego na dużej działce z dostępem do jeziora i lasu o ...

Webinarium Dimplex: Pompy ciepła w praktyce. Studium przypadku cz.2 - budownictwo jednorodzinne
Webinarium Dimplex: Pompy ciepła w praktyce. Studium przypadku cz.2 - budownictwo jednorodzinne

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania
Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera