Łuk rodzinny - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W 2008 roku we włoskiej miejscowości Merano stanęła Villa San Valentino, zaprojektowana przez Stephena Ungera. To dom dla dwóch rodzin i trzech pokoleń.

 

I dziedziniec

Mimo że otoczenie domu, rozumiane jako krajobraz (góry, dolina, słońce) stanowią w jakimś sensie dopełnienie budowli, architekt stworzył też dla mieszkańców ich własny „kawałek ziemi”. Dzięki temu, ze willa ma kształt łuku, pomiędzy jego ramionami powstało coś na kształt wewnętrznego dziedzińca, który został także zużytkowany dla lokatorów. Foto: http://architecturestyle.net

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

CWA House – nieregularna bryła architektoniczna od Beczak / Beczak Architekci
CWA House – nieregularna bryła architektoniczna od Beczak / Beczak Architekci

CWA House – realizacja architektoniczna z pracowni Beczak / Beczak Architekci – powstała niedaleko W ...

Dom Kota – niezwykła realizacja architektoniczna pod Szczecinem
Dom Kota – niezwykła realizacja architektoniczna pod Szczecinem

Dom Kota – to budynek dla zwierząt. Powstał na terenie schroniska w miejscowości Dobra pod Szczecine ...

Mieszkanie Plus w Krakowie 2018 - wyniki konkursu architektonicznego
Mieszkanie Plus w Krakowie 2018 - wyniki konkursu architektonicznego

Wyniki konkursu architektonicznego na projekt osiedla w programie Mieszkanie Plus w Krakowie ogłoszo ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera