Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Połączyć budynek z otaczającym krajobrazem, nadając mu zarazem nowoczesne i wyraziste formy? Czy to możliwe widać na przykładzie willi, zaprojektowanej przez biuro David Jameson Architect.

 

Bardzo blisko przyrody

Dom pozbawiono tarasów, balkonów, ozdobnych wejść itp. Surowe bryły tylko dzięki licznym przeszkleniom (niektóre są narożne, dając widok na dwie strony jednocześnie) pozwalają lokatorom cieszyć się kontaktem z naturą. Bliskość domu i natury podkreślono wyjściem, które wprost z salonu prowadzi na leśną polanę – takiego bliskiego kontaktu z naturą nie zapewniłby balkon ani taras.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły projekt wśród biurowców
Niezwykły projekt wśród biurowców

Kilka tygodni temu została podpisana umowa na realizację projektu architektonicznego amfiteatru, któ ...

Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben
Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben

W odpowiedzi na rosnące oczekiwania architektów i inwestorów, którzy poszukują do swoich projektów u ...

Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego
Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego

Znana polska pracownia Kuryłowicz&Associates znalazła się w finale międzynarodowego, prestiżowego ko ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera