Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Biuro knerer und lang Architekten podjęło się renowacji stojącego w Dreźnie, mieszczącego akademik wieżowca. Ciężką, betonową bryłę zamienili w skrzący się, nowoczesny gmach.

 

Na cokole

Jak przyznają architekci, uatrakcyjnienie monolitycznej, banalnej bryły nie było łatwe. Najbardziej do zmiany jej wizerunku przyczyniło posadowienie jej na złotym cokole, bo niezależnie nawet od jego koloru, znaczące wyodrębnienie parteru od reszty budynku zmieniło jego sylwetkę na lepsze.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły dom dla gości
Niezwykły dom dla gości

Dom dla gości, jaki pracownia Studio 512 zaprojektowała w Teksasie sami autorzy projektu architekton ...

Skra – wyniki konkursu architektonicznego
Skra – wyniki konkursu architektonicznego

Konkurs architektoniczny na projekt nowego zagospodarowania terenu sportowego Skra w Warszawie władz ...

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego
Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 oraz Najlepsza Przestrzeń Publiczna 2018 – to dwa konku ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera