Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Dla Fundacji Jerwooda, zajmującej się kolekcjonowaniem i promocją sztuki pracownia Hat Projects zaprojektowała nową galerię. Stanęła ona w Hastings, na kamienistym wybrzeżu w południowo-wschodniej Anglii.

 

Zbiór brył

„Największym wyzwaniem było stworzenie bryły, która będzie nowoczesna, a zarazem stopi się z tą wyjątkową okolicą”, mówili Hana Loftus i Tom Grieve, architekci z biura Hat Projects. By zadanie wypełnić, sięgnęli po formę spokojną i powściągliwą. Skomponowany z kilku mniejszych brył budynek obłożony został ciemnoszarymi płytkami ceramicznymi. Choć można by ten kolor uznać za ponury, doskonale dopasował się on do koloru nieba, rybackich sieci i łodzi, kamieni na brzegu.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera