Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Amerykańska pracownia Axis Mundi stworzyła projekt domu, który miał być niewidzialny. Ulokowany na stoku górskim, ma oddawać pierwszeństwo pejzażowi.

 

Płynne przestrzenie

Przedpokój, kuchnia z jadalnią, salon, sypialnie oraz gabinet – wszystkie te funkcje udało się zmieścić w domu, który sprawia wrażenie niewielkiego. Wnętrze domu jest płynne, łagodnie się zmieniają, cały czas pozostawiając wrażenie otwartej, świetlistej, związanej z krajobrazem przestrzeni.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa
Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa

Wieża ciśnień w Ciechanowie – to jeden z najbardziej znanych obiektów architektonicznych w tym mieśc ...

Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie
Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie

Pracownia Nizio Design International Mirosława Nizio, we współpracy z ukraińskim biurem Project Sys ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera