Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pracownia EXIT Architects na szczycie wzgórza w hiszpańskim mieście Avilés zbudowała mini-osiedle, złożone z dwóch wielorodzinnych budynków, przypominających... statki kosmiczne.

 

Na podeście

Jednak najważniejszym elementem tej mieszkaniowej kompozycji jest posadowienie budynków. Oba ustawiono na wspólnym betonowym podeście, jakby wyrastającym ze zbocza wzgórza. Dzięki temu z daleka bloki sprawiają wrażenie, jakby dwa metaliczne obiekty wylądowały właśnie na szczycie pagórka.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Muzeum Wyspiańskiego – wyniki konkursu architektonicznego
Muzeum Wyspiańskiego – wyniki konkursu architektonicznego

11 października 2019 roku poznaliśmy wyniki konkursu architektoniczno-urbanistycznego, dwuetapowego, ...

Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju
Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków
VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera