Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pracownia Studio505 w 2012 roku ukończyła budowę trzech elewacji w istniejącym centrum handlowym w Brisbane, w Australii. Nowe ściany odmieniły nie tylko budynek, ale całą okolicę.

 

Ogród Zimowy

Architekci spełnili wszystkie te warunki, tworząc trójwymiarowe kompozycje, bardziej przypominające rzeźby niż banalne ściany budynków. Pierwszą inspiracją była nazwa okolicy, w której stoi centrum handlowe: Wintergarden - Ogród Zimowy.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły dom dla gości
Niezwykły dom dla gości

Dom dla gości, jaki pracownia Studio 512 zaprojektowała w Teksasie sami autorzy projektu architekton ...

Skra – wyniki konkursu architektonicznego
Skra – wyniki konkursu architektonicznego

Konkurs architektoniczny na projekt nowego zagospodarowania terenu sportowego Skra w Warszawie władz ...

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego
Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 oraz Najlepsza Przestrzeń Publiczna 2018 – to dwa konku ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera