Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Dwie pracownie, JDS oraz Brandsberg-Dahls Arkitekter stworzyły projekt hotelu w norweskim mieście Stavanger. Budynek jest jak wstęga, wijąca się wśród miejskiej zabudowy.

 

Zasada zrównoważonego rozwoju

Two Seasons Hotel w norweskim Stavanger spełnia wszystkie zasady współczesnej, szanującej otoczenie architektury (do których szczególną wagę przywiązują Skandynawowie). Przywraca do życia nieużywany teren (działkę nad parkingiem podziemnym), nie absorbuje sobą otoczenia (unosi się nad chodnikiem, udaje lżejszy niż w rzeczywistości), dostarcza ludziom przyjemności (ogród, także na dachu), jest też energooszczędny i przyjazny środowisku. A jednocześnie – co nie mniej ważne – jest po prostu ładnym budynkiem. Foto: http://jdsa.eu

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom z czterema tarasami
Dom z czterema tarasami

Kameleonlab jest odpowiedzialny za projekt architektoniczny domu jednorodzinnego, który stanąć ma na ...

Niezwykły projekt wśród biurowców
Niezwykły projekt wśród biurowców

Kilka tygodni temu została podpisana umowa na realizację projektu architektonicznego amfiteatru, któ ...

Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben
Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben

W odpowiedzi na rosnące oczekiwania architektów i inwestorów, którzy poszukują do swoich projektów u ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera