Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W londyńskiej dzielnicy Clapham oddano właśnie do użytku widowiskowy i super nowoczesny gmach publicznej, zbudowany w ramach partnerstwa publiczno-prywatnego. Obiekt zaprojektowało Studio Egret West.

 

Ze spiralą

Jak na zewnątrz, tak i w środku gmach ma dynamiczną, nietypową formę. Spiralna klatka schodowa wewnątrz biblioteki prowadzi użytkowników przez kolejne kondygnacje, które są wysokie i jasne. Wszystko po to, aby zlikwidować stereotyp mówiący, że biblioteki to ponure miejsca pełne kurzu. Tu światło, kolory i ekspresyjne formy przyciągają i dodają energii. Foto: http://egretwest.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Muzeum Wyspiańskiego – wyniki konkursu architektonicznego
Muzeum Wyspiańskiego – wyniki konkursu architektonicznego

11 października 2019 roku poznaliśmy wyniki konkursu architektoniczno-urbanistycznego, dwuetapowego, ...

Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju
Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków
VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera