Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Holenderskie biuro KAW stworzyło projekt przebudowy budynku komisariatu policji, zbudowanego w Leeuwarden w latach 70. na nowoczesny, oryginalny i pogodny dom dla dziewcząt-ofiar przemocy.

 

Lekko na dole

Dwie trzecie elewacji (2 z 3 pięter) pokryto nową okładziną – białą i ukształtowaną na wzór kryształów. Parter stał się bazą do tej lekkiej, rzeźbiarskiej formy, otrzymał drewniane przypory i przeszklenia. Przyziemie zajęły biura, dwa wyższe piętra – pokoje dla 48 pensjonariuszek domu.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Galeria Młociny – rekreacja, nie zakupy
Galeria Młociny – rekreacja, nie zakupy

Od czasu, gdy coraz więcej zakupów robimy w internecie, stacjonarne centra handlowe musiały zacząć s ...

Webinarium Libet: Mała architektura w ogrodzie – funkcjonalne strefy z betonowych elementów
Webinarium Libet: Mała architektura w ogrodzie – funkcjonalne strefy z betonowych elementów

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Webinarium Semmelrock: Łatwe i szybkie projektowanie nawierzchni twardych w programie Vectorworks
Webinarium Semmelrock: Łatwe i szybkie projektowanie nawierzchni twardych w programie Vectorworks

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera