Wielkomiejski łącznik - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Szkolno-przedszkolny kampus, zlokalizowany na Mahattanie wzbogacił się o nowy obiekt. Aby wszyscy zainteresowani mogli wygodnie korzystać ze szklonych budynków, pracownia Macrae-Gibson Architects zaprojektowała specjalny łącznik.

 

Tanio nie jest gorzej

Kampus szkoły był rozbudowany w 2008 roku, w związku z czym na konstrukcję łącznika pomiędzy budynkami nie zostało już dużo funduszy. Dyrekcja zwróciła się do architektów z prośbą o budowlę prostą, nieogrzewaną, pełniącą swoją funkcję przy minimalnych kosztach.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Villa Metro – porządek w chaosie
Villa Metro – porządek w chaosie

Villa Metro – to nowoczesny i ekologiczny biurowiec, który stanął w zbiegu kilku wyjątkowo ruchliwyc ...

CWA House – nieregularna bryła architektoniczna od Beczak / Beczak Architekci
CWA House – nieregularna bryła architektoniczna od Beczak / Beczak Architekci

CWA House – realizacja architektoniczna z pracowni Beczak / Beczak Architekci – powstała niedaleko W ...

Dom Kota – niezwykła realizacja architektoniczna pod Szczecinem
Dom Kota – niezwykła realizacja architektoniczna pod Szczecinem

Dom Kota – to budynek dla zwierząt. Powstał na terenie schroniska w miejscowości Dobra pod Szczecine ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera