Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W hiszpańskim mieście Avilés firma ArcelorMittal rozbudowała swoją siedzibę. Ciężki, duży, symetryczny gmach zyskał zupełnie nowe oblicze dzięki „dostawce” – pracownia Baragaño zaprojektowała nowy „dom dla stali i ze stali”.

 

Krzywe pawilony

Drugą częścią prac była budowa dwóch nowych pawilonów. Jeden z nich mieści salę spotkań, toalety i przestrzeń do odpoczynku, drugi – laboratorium badawcze. Oba mają nieregularne kształty o zygzakowatych dachach, oba w całości wykonano ze stali. Oba też wpisują się w „firmową” kolorystykę ArcelorMittal – jeden jest szary, drugi pomarańczowy. Foto: www.barchitects.eu, www.architizer.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły dom dla gości
Niezwykły dom dla gości

Dom dla gości, jaki pracownia Studio 512 zaprojektowała w Teksasie sami autorzy projektu architekton ...

Skra – wyniki konkursu architektonicznego
Skra – wyniki konkursu architektonicznego

Konkurs architektoniczny na projekt nowego zagospodarowania terenu sportowego Skra w Warszawie władz ...

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego
Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 oraz Najlepsza Przestrzeń Publiczna 2018 – to dwa konku ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera