Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Centrum informacyjne poświęcone... grzybom zaprojektował zespół z pracowni Mulders vandenBerk Architecten w holenderskim mieście Achterschaijkstraat. Budynek ma niezwykle prosty kształt i czytelny układ wnętrz.

 

Chropowatość

Nie tylko kolor cegły, z której wzniesiono budynek jest nietypowy. Duże kwadratowe cegły architekci rozłupywali na pół bez szlifowania czy zachowania staranności i dopiero tak przygotowanego materiału użyli do budowy. Dzięki temu ściany centrum informacyjnego są chropowate, nierówne, mają niezwykłą fakturę. Są jednocześnie ciepłe i miłe w dotyku, tak jak wszystkie elewacje, wykonane z cegły.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły dom dla gości
Niezwykły dom dla gości

Dom dla gości, jaki pracownia Studio 512 zaprojektowała w Teksasie sami autorzy projektu architekton ...

Skra – wyniki konkursu architektonicznego
Skra – wyniki konkursu architektonicznego

Konkurs architektoniczny na projekt nowego zagospodarowania terenu sportowego Skra w Warszawie władz ...

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego
Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 oraz Najlepsza Przestrzeń Publiczna 2018 – to dwa konku ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera