Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W hiszpańskim mieście Oleiros powstał zaprojektowany przez biuro Naos Arquitectura gmach szkoły tańca. O formie tego parterowego budynku zadecydowała jego funkcja.

 

Otwarty na słońce

Budynek jest ekonomicznie zbudowany: w maksymalnym stopniu wykorzystuje naturalne światło, ustawiono go tak aby łatwo dawał się wietrzyć. Wielką zaletą dla projektu był fakt, że w okolicy nie ma innych budynków, nic nie zasłania dostępu słońca. Dzięki temu przez duże, podłużne okna gmachu do środka dostaje się mnóstwo światła. Foto: www.naos.es

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły dom dla gości
Niezwykły dom dla gości

Dom dla gości, jaki pracownia Studio 512 zaprojektowała w Teksasie sami autorzy projektu architekton ...

Skra – wyniki konkursu architektonicznego
Skra – wyniki konkursu architektonicznego

Konkurs architektoniczny na projekt nowego zagospodarowania terenu sportowego Skra w Warszawie władz ...

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego
Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 oraz Najlepsza Przestrzeń Publiczna 2018 – to dwa konku ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera