Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Uniwersytet w Maastricht wzbogacił się niedawno w nowy gmach – to siedziba wydziału nauk neurologicznych. Jej forma architektoniczna – podobnie jak zwoje w mózgu – jest uporządkowana i klarowna.

 

Dwie funkcje

Projekt architektoniczny nowej budowli opracowała holenderska pracownia Wiegerinck. Na południowym skraju terenu kampusu powstał zespół trzech budynków, które służą zarówno nauczaniu, jak i prowadzeniu badań. - znajdują się tu i sale wykładowe, i laboratoria.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera