Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Zanim wybudowany został w portugalskim mieście Miranda do Corvo gmach Domu Sztuki, jego projektanci musieli przeanalizować i przełożyć na projektowaną bryłę bardzo wiele wymagań przestrzennych i funkcjonalnych.

 

Duże zaplecze

Drugim problemem, który musieli rozwiązać architekci, było rozdzielenie funkcji wewnątrz budynku. Duża sala widowiskowa miała nadawać się do prezentacji nawet bardzo rozbudowanych spektakli: budynek musiał więc posiadać zaplecze z dojazdem dla dowożących np. scenografię ciężarówek. Miała tu powstać kawiarnia, dostępna również dla nie zainteresowanych pozostała ofertą budynku; miała tu także działać galeria z salami ekspozycyjnymi, foyer, zapleczem.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

.BIG – zielony biurowiec
.BIG – zielony biurowiec

.BIG – to nazwa nowego obiektu biurowego, który powstał w Krakowie przy ulicy Kapelanka, która w ost ...

Naked House – projekt domu pracowni MAZM
Naked House – projekt domu pracowni MAZM

Naked House – projekt domu jednorodzinnego pracowni MAZM powstał dla rodziny z dziećmi. Wydawać by s ...

Unikato – lekarstwo dla miasta
Unikato – lekarstwo dla miasta

Unikato – to realizacja architektoniczna wyjątkowa z wielu powodów. Budżet tej inwestycji był ekstre ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera