Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Na terenie historycznej dzielnicy Wersalu powstał gmach, mieszczący należącą do lokalnego uniwersytetu bibliotekę. Opracowująca projekt pracownia Badia Berger Architectes postawiła na funkcjonalność.

 

Trzy segmenty

Architekci przestrzeń budowli podzielili na trzy strefy: hol, część głównej czytelni oraz znajdujące się w głębi pomieszczenia towarzyszące. Zgodnie z tym podziałem ukształtowano bryłę biblioteki: wyraźnie w jej kształcie widać trzy segmenty, każdy skrywający inną przestrzeń.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły projekt wśród biurowców
Niezwykły projekt wśród biurowców

Kilka tygodni temu została podpisana umowa na realizację projektu architektonicznego amfiteatru, któ ...

Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben
Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben

W odpowiedzi na rosnące oczekiwania architektów i inwestorów, którzy poszukują do swoich projektów u ...

Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego
Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego

Znana polska pracownia Kuryłowicz&Associates znalazła się w finale międzynarodowego, prestiżowego ko ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera