Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Oto niezwykłe przedszkole. Zaprojektowała go pracownia L3P Architekten, gmach stoi w szwajcarskim mieście Weiach. Zbudowane z kolorowych kostek, dopasowuje się skalą i barwami i potrzeb i oczekiwań dziecka. Ale ma jeszcze jedną, bardzo nietypową cechę, która wyróżnia ten budynek spośród innych.

 

Prawie jak zabawka

Pomiędzy „kostkami” utworzono niewielki wewnętrzny dziedziniec, dzięki czemu także z sal dzieci mają widok na „futrzane”, kolorowe ściany. Układ segmentów budynku imituje pełen zakamarków i skrytek obiekt, który chce się eksplorować. A miękkie ściany powodują, że gmach wydaje się wyjątkowo przyjazny – prawie jak zabawka – przytulanka. Foto: Sabrina Scheja, www.l3p.ch

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Botanica - osiedle z konkursu architektonicznego
Botanica - osiedle z konkursu architektonicznego

Na projekt osiedla Botanica w Gdańsku jego inwestor ogłosił konkurs architektoniczny. Ze względu na ...

Webinarium Galeco: Odwodnienie dachów skośnych i płaskich  w połączeniu z ukrytym systemem rynnowym
Webinarium Galeco: Odwodnienie dachów skośnych i płaskich w połączeniu z ukrytym systemem rynnowym

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Niezwykły projekt domu letniskowego
Niezwykły projekt domu letniskowego

Greenhouse – to nazwa projektu architektonicznego domu letniskowego, jaki opracowała niedawno Karina ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera