Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Projekt nowego centrum handlowego został opracowany dla chińskiego miasta Zhengzhou przez chińsko-amerykańską pracownię amphibianArc. Architekci nadali projektowi kształt dość oryginalny – z mnóstwem zieleni, płynącą wodą, pionowym akwarium.

 

Elementy krajobrazu

Projekt nie kończy się na dynamicznej bryle budynku. Centrum handlowe ma być bogatym w doznania mikroświatem, dlatego zaplanowano tu park, wodospady, a także ogromne, pionowe akwarium. Przez większość pięter ma też wić się kanał z płynąca wodą, imitacja prawdziwej rzeki.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera