Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Drewniana elewacja jest elementem charakterystycznym muzeum, które powstało w szwedzkiej miejscowości Torsby. Kiedyś w budynku mieściła się szkoła, później dzięki projektowej interwencji pracowni Bornstein Lyckefors zupełnie zmienił on swoje oblicze i dzięki drewnianej elewacji zyskał nowy wyraz.

 

Wpisany w otoczenia

Drewniana elewacja ze sztachet, wykonanych z niewykończonych, chropowatych i pokrytych korą desek doskonale wkomponowuje budynek w otoczenie. Płaski, rozległy budynek, osłonięty rytmicznie ustawionymi drewnianymi palami wygląda, jakby w naturalny sposób pojawił się w tym miejscu, z dala od terenów zurbanizowanych, za to blisko lasu.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły projekt wśród biurowców
Niezwykły projekt wśród biurowców

Kilka tygodni temu została podpisana umowa na realizację projektu architektonicznego amfiteatru, któ ...

Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben
Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben

W odpowiedzi na rosnące oczekiwania architektów i inwestorów, którzy poszukują do swoich projektów u ...

Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego
Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego

Znana polska pracownia Kuryłowicz&Associates znalazła się w finale międzynarodowego, prestiżowego ko ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera