Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Cegła i corten okazały się materiałami, które według architektów z pracowni Ewert Leaf Pty Ltd najlepiej pasowały do ich projektu. A nie był on łatwy: mieli zaprojektować narożny dom w chronionej przez konserwatora, cennej pod względem zabytkowym okolicy.

 

Stary i nowy

Cegła i corten zostały przez architektów wybrane d budowy nowej części domu (starą tylko przearanżowano na nowe funkcje, ale bryłę pozostawiono bez zmian). Wybór materiałów nie był przypadkowy: po cegłę sięgnięto, bowiem budynek sklepu był z niej zbudowany, corten pojawił się, by podkreślić, że nowa część powstała współcześnie.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa
Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa

Wieża ciśnień w Ciechanowie – to jeden z najbardziej znanych obiektów architektonicznych w tym mieśc ...

Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie
Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie

Pracownia Nizio Design International Mirosława Nizio, we współpracy z ukraińskim biurem Project Sys ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera