Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Asymetryczny pawilon zaprojektowała pracownia Plan Bureau. Niewielki budynek stanął na górskim zboczy w paśmie Dolomitów i właśnie górzyste otoczenie stało się dla architektów inspiracją dla formy pawilonu. Projektanci chcieli stworzyć bryłę, pozwalającą maksymalnie zbliżyć się do natury.

 

117m2

Asymetryczny pawilon ma powierzchnię 117 m2 i aż trzy użytkowe kondygnacje. Wykonany w całości z drewna powstał, by zapewnić mieszkańcom nie tylko wygodę, ale i poczucie bliskości z otaczającym naturalnym krajobrazem.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nietypowe bloki dla Rzeszowa
Nietypowe bloki dla Rzeszowa

U stóp wzgórz w dzielnicy Zalesie w Rzeszowie znajduje się niska, głównie jednorodzinna zabudowa. W ...

Drewniana bryła wśród drzew
Drewniana bryła wśród drzew

Na szczycie stacji narciarskiej Słotwiny Arena (896 m n.p.m) wśród lasów pasma Jaworzyny Krynickiej ...

Capsulo – betonowa poduszka
Capsulo – betonowa poduszka

Capsulo – taką nazwę nosi zakład produkcji kawy, zlokalizowany na obrzeżach Tbilisi w Gruzji. Bardzo ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera