Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Asymetryczny pawilon zaprojektowała pracownia Plan Bureau. Niewielki budynek stanął na górskim zboczy w paśmie Dolomitów i właśnie górzyste otoczenie stało się dla architektów inspiracją dla formy pawilonu. Projektanci chcieli stworzyć bryłę, pozwalającą maksymalnie zbliżyć się do natury.

 

Romby ze schodami

Asymetryczny pawilon wykonano w całości z drewna. Był to wybór oczywisty – ten budulec najlepiej pasuje do naturalnego pejzażu gór, a poza tym jest wyjątkowo przyjazny dla człowieka. Przypominające romby bryły budynku posadowiono na niewielkim, poprzedzonym schodami podeście – dzięki temu asymetryczny pawilon wydaje się wizualnie znacznie lżejszy. Foto: http://planbureau.info

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Naked House – projekt domu pracowni MAZM
Naked House – projekt domu pracowni MAZM

Naked House – projekt domu jednorodzinnego pracowni MAZM powstał dla rodziny z dziećmi. Wydawać by s ...

Unikato – lekarstwo dla miasta
Unikato – lekarstwo dla miasta

Unikato – to realizacja architektoniczna wyjątkowa z wielu powodów. Budżet tej inwestycji był ekstre ...

Projekt biurowca na rogu ulicy
Projekt biurowca na rogu ulicy

Projekt architektoniczny pięciokondygnacyjnego biurowca w centrum Częstochowy opracował zespół Danie ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera