Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Niezwykły biurowiec stanął w dzielnicy Nordhavnen w Kopenhadze. Jego konstrukcja powstała w zaledwie dwa dni, a sam budynek jest energooszczędny oraz... łatwy do przeniesienia w inne miejsce. Wykonano go bowiem ze stalowych kontenerów.

 

Trzy piętra biur

Nietypowy biurowiec projektu pracowni Arcgency ma trzy kondygnacje. Został połączony z niewielkim budynkiem, wybudowanym z użyciem tradycyjnych technik. Oba gmachy wspólnie tworzą nowoczesną przestrzeń biurową z miejscami do pracy, ale i salami spotkań i konferencji czy przestrzeniami wspólnymi. Co więcej, także z zewnątrz budynek oferuje sporo ciekawie zaaranżowanej przestrzeni – kontenery poprzesuwano względem siebie, pomiędzy nimi pozostawiając wolne miejsca.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera