Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Lustrzany pawilon stanął na plaży w Worthing, w brytyjskim hrabstwie Sussex. Jego autorami i pomysłodawcami są architekci z pracowni ECE. Ustawienie nietypowej budowli na plaży w szczycie letniego sezonu jest działaniem artystycznym, ale ma też pobudzić plażowiczów do myślenia.

 

Ściany z luster

Lustrzany pawilon, który stanął na popularnej wśród turystów plaży otrzymał kształt, będący kopią typowych plażowych domków i pawilonów, które buduje się, by w nich umieszczać przebieralnie czy toalety. Architekci wybudowali z drewna konstrukcję takiego typowego domku, jednak jej elewacje wykonali z... luster.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera