Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W 2011 roku nad brzegiem rzeki Niyang w Tybecie stanął kamienny pawilon, mieszczący kasę biletową, toalety, przebieralnie i miejsce do odpoczynku dla turystów. Budynek stanął w miejscu bardzo chętnie odwiedzanym przez turystów i z myślą o nich został zaprojektowany.

 

Kamienie z rzeki

Kamienny pawilon otrzymał kształt nie tylko inspirowany, ale wynikający wprost z otaczającego krajobrazu. Architekci do jego budowy użyli bowiem kamieni, występujących w tym miejscu, znalezionych w rzece i na okolicznych wzgórzach. Poza jasnymi kamieniami w budowli nie da się dostrzec nie tylko innego budulca, ale i innych detali czy elementów architektonicznych. Surowa, geometryczna bryła nie została w żaden sposób ozdobiona.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt biurowca na rogu ulicy
Projekt biurowca na rogu ulicy

Projekt architektoniczny pięciokondygnacyjnego biurowca w centrum Częstochowy opracował zespół Danie ...

VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Dom Przekątny
Dom Przekątny

Projekt architektoniczny domu jednorodzinnego – to najczęściej wynik ścisłej współpracy architekta z ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera