Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Miejska przestrzeń belgijskiej miejscowości Mortsel wzbogaciła się dzięki projektowi pracowni ABSCIS Architecten. Według ich wizji powstał nie tyko nowy, ekologiczny i wyróżniający się spośród innych budynek, ale i miejski publiczny plac.

 

Trzy części

Miejska przestrzeń, zaprojektowana przez ABSCIS Architecten składa się z trzech części. Jedną stanowi kubiczny, wielofunkcyjny, czterokondygnacyjny budynek, drugą – podziemny parking, trzecią – plac przed budynkiem, a nad parkingiem. Wszystkie te elementy są ze sobą zintegrowane, zaprojektowano je jako jedną, spójną całość i zrealizowano jednocześnie. Co nie mniej ważne – budynek na placu powstał jako obiekt pasywny, a więc nie szkodzący środowisku, pozyskujący energię ze źródeł odnawialnych.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

.BIG – zielony biurowiec
.BIG – zielony biurowiec

.BIG – to nazwa nowego obiektu biurowego, który powstał w Krakowie przy ulicy Kapelanka, która w ost ...

Naked House – projekt domu pracowni MAZM
Naked House – projekt domu pracowni MAZM

Naked House – projekt domu jednorodzinnego pracowni MAZM powstał dla rodziny z dziećmi. Wydawać by s ...

Unikato – lekarstwo dla miasta
Unikato – lekarstwo dla miasta

Unikato – to realizacja architektoniczna wyjątkowa z wielu powodów. Budżet tej inwestycji był ekstre ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera