Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Kolorowe elewacje – to pierwsze rzuca się w oczy na widok budynku szkoły, zmodernizowanej I rozbudowanej przez pracownię Studio 5050. Gmach, który stoi w Singapurze, to jednak nie tylko efektowne wykończenie ścian. Projekt jest bardzo przemyślany.

 

Wielka zmiana

Kolorowe elewacje – to tylko niewielka część zmian, jakie architekci wprowadzili w istniejącym tu wcześniej budynku. Został on rozbudowany, połączony z dopasowanym do potrzeb najmłodszych przedszkolem. Powstała „dolina” – przestrzeń publiczna, osłaniająca dzieci od hałasu miasta, powstały łączniki, tarasy, podcienia nie tylko usprawniające komunikację na terenie szkoły, ale i powiększająca liczbę miejsc spotkań, zabaw, spędzania czasu pomiędzy lekcjami.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera