Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Keynsham Civic Center w Bristolu – budynek, służący mieszkańcom miasta – stanął w strefie pieszej w centrum. Architekci chcieli, aby wpisał się w to miejsce nie jako zamknięta kubatura, ale integralna część przestrzeni publicznej. Czy budynek może zatracić swoją strukturę i stać się miejscem naprawdę otwartym?

 

Dla pieszych

Budynek dla ludzi stanął ponadto na skrzyżowaniu dwóch ulic, na których dominuje ruch pieszy. To także miało wpływ na wygląd obiektu, musiał być on bowiem dopasowany do poziomu wzroku pieszego, do jego tempa, sposobu poruszania się. Keynsham Civic Center miało się dopasować do charakteru tej okolicy.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nietypowe bloki dla Rzeszowa
Nietypowe bloki dla Rzeszowa

U stóp wzgórz w dzielnicy Zalesie w Rzeszowie znajduje się niska, głównie jednorodzinna zabudowa. W ...

Drewniana bryła wśród drzew
Drewniana bryła wśród drzew

Na szczycie stacji narciarskiej Słotwiny Arena (896 m n.p.m) wśród lasów pasma Jaworzyny Krynickiej ...

Capsulo – betonowa poduszka
Capsulo – betonowa poduszka

Capsulo – taką nazwę nosi zakład produkcji kawy, zlokalizowany na obrzeżach Tbilisi w Gruzji. Bardzo ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera